مقالات آموزشی

چسب اپوکسی

چسب اپوکسی از جمله چسب‌های پرکاربرد در صنایع متعدد است که استحکام بسیار زیادی دارد . این چسب یک ماده  پلیمری ترموست با ساختاری فوق‌العاده قوی، بادوام و انعطاف‌پذیر است که در شرایط محیطی مختلف، مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. چسب‌های اپوکسی اساساً از رزین اپوکسی و هاردنر تشکیل می‌شوند. به این ترتیب، انواع چسب اپوکسی در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، الکترونیک و ساختمان سازی برای ایجاد اتصالات نمای داخلی و خارجی، سرامیک، کاشی و مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند، این چسب ها  قدرت چسبندگی بسیار بالایی دارند.

چسب اپوکسی دارای انواع مختلفی است که برای ایجاد اتصال میان سطوح مختلف کاربرد دارند و به همین دلیل  بعضی از این چسب ها به عنوان یک چسب همه‌کاره و قوی شناخته می‌شود.

چسب اپوکسی معمولا دوقلو است، در برابر آب مقاوم بوده و می‌تواند برای انواع پلاستیک‌ها از جمله پلی استایرن، اکریلیک و فایبرگلاس نیز استفاده شود.

انواع چسب اپوکسی:

  • چسب اپوکسی فایبرگلاس

چسب اپوکسی فایبرگلاس نیز یک نوع چسب اپوکسی است که با استفاده ازالیاف شیشه تقویت شده و دارای مقاومت بالا در برابر فشار، ضربه و حرارت است و برای تعمیرات  اشیای فایبرگلاسی به کار می‌رود.

  • چسب اپوکسی پلاستیک

چسب اپوکسی پلاستیک به شکل چسب دوقلو تولید می‌شود و برای تعمیر و چسباندن سطوح و اشیاء پلاستیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع چسب از مقاومت بالایی برخوردار است که برای اتصال قطعات و ظروف پلاستیکی کاربرد دارد و در هوای آزاد نیز به سرعت خشک می‌شود. از این چسب برای ساخت مخازن، ظروف پلاستیکی و اتصال قطعات پلاستیکی استفاده می‌شود و حتی می‌تواند به عنوان یک عایق نیز عمل کند.

از چسب اپوکسی بتن برای ترمیم بتن آسیب دیده در سازه‌هایی مانند پل‌ها، اسکله‌ها و به طور کلی سازه‌هایی که تحت فشار می‌باشند استفاده میگردد.چسب بتن اپوکسی با توجه به ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی ویژه خود برای استحکام بخشی به سازه های بتنی  مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چسب اپوکسی سنگ در صنعت ساختمان سازی دارای کاربرد گسترده است و برای چسباندن و ایجاد اتصال نمای داخلی و خارجی ساختمان از جمله کاشی و سرامیک و سطوح فلزی و یا آلومینیومی مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب سنگ اپوکسی از مقاومت و دوام بالایی در برابر رطوبت، حرارت و عوامل محیط خارجی برخوردار است و اتصالات محکمی ایجاد می‌کند.

  •    چسب اپوکسی فلز

این چسب را می‌توان به عنوان جایگزین لحیم‌کاری، جوشکاری یا بستن فلزات با پیچ و مهره استفاده کرد. چسب اپوکسی فلز روی بسیاری از فلزات مانند آهن، آلومینیوم، برنج، مس، استیل و تیتانیوم خاصیت چسبندگی دارد و در مدت کوتاهی می‌توان قسمت‌های مد نظر را به هم متصل کرد.

  • چسب  اپوکسی شیشه

این نوع چسب معمولاً در جواهرات‌سازی، تعمیر شیشه و چسباندن مواد شفاف مانند اکریلیک و پلی‌کربنات و همچنین برای بندکشی کاشی و سرامیک برای ایجاد نمایی زیبا استفاده می‌شود. این نوع چسب دارای ویژگی‌هایی مانند مقاومت در برابر آب، مقاومت در برابر حرارت و توانایی تثبیت قوی بر روی سطوح شیشه‌ای را دارد.

نکات مهم جهت استفاده از چسب  های اپوکسی  :

  • این محصول دارای سمیت جزئی و محرک پوست میباشد; لذا برای جلوگیری از تماس این محصول با پوست از دستکش کاری استفاده گردد.
  • بهتر است این محصول در محیط باز یا در محیطی با تهویه مناسب استفاده گردد.
  • دور از دسترس اطفال و در دمای 25 درجه سانتی گراد نگه داری گردد.
  • در صورت تماس با پوست پس از تماس با پوست، بلافاصله با صابون و آب فراوان بشویید. از حلال ها یا رقیق کننده ها استفاده نکنید. در صورت تماس با چشم، در صورت استفاده از لنز آن را بردارید. بلافاصله با آب فراوان به مدت 10 تا 15 دقیقه با باز نگه داشتن پلک ها چشمتان را شستشو دهید و در موارد حاد با چشم پزشک مشورت کنید.
  • در صورت بلعیده شدن ، دهان را با آب فراوان بشویید (فقط در صورت هوشیاری فرد) و فوراً تحت مراقبت های پزشکی قرار بگیرید. القای استفراغ نکنید.

 

نوشته های مرتبط